Geschiedenis

Het begon met de droom van een klein meisje in Heinenoord. Het mondde uit in een prachtig stallencomplex te Oud-Beijerland. Met Stal Midler is de droom van Sabrina Boomgaards werkelijkheid geworden.

Sabrina begon op haar zesde met paardrijden. Eerst op Pipo in Rockanje en daarna buitenritten bij manege Ton Kaandorp te Oostvoorne. Haar vader begreep al snel dat het paardengedoe, zoals hij het noemde, niet meer over zou gaan. Voor haar vierentwinstigste verjaardag schonk hij Sabrina het paard dat ze vond bij de familie Hekkert, fervent fokkers van het Gelders paard, te Wijhe. Het was liefde op het eerste gezicht, Middler was haar naam.

Al snel werd er een stukje land gekocht aan de Langeweg te Oud-Beijerland. Mede dankzij de hulp van vrienden groeide het uit tot een idyllische plek. Vanaf 1994 kreeg het ‘Landje’ de officiële naam Stal Midler. Inderdaad, Midler met slechts één ‘d’. Guus Boomgaards had als verrassing een heus logo op zijn dochters auto laten plakken, maar had Middler verkeerd gespeld.

Een paard kan natuurlijk niet alleen staan. De intensieve zoektocht naar een vriend voor Midler hield Sabrina met Martijn Schouwenburg. Door de jaren heen zijn er veel paarden bijgekomen en ook veel hulp. Sjoerd Akkermans bijvoorbeeld, heeft menig uur te paard doorgebracht. Zo zijn er bij Stal Midler nog meer fijne vriendschappen ontstaan met o.a. Jenneke, Michiko, Marilyn, Kevin, Romy, de familie Koenraadt, de familie van Nes en nog vele anderen. Een mooie tijd die de aanloop vormde naar het huidige Stal Midler.

Want Sabrina wilde meer. Zelf fokken bijvoorbeeld, in een omgeving met betere voorzieningen en meer ruimte. Stal Midler werd steeds serieuzer en de ambitie van een commerciële stal werd omgezet in concrete plannen. Na jaren van ontwerpen, vergunningsaanvragen, tekenen en veel werk staat er een gebouw waar Sabrina al haar ideeën en energie in kwijt kan. Stal Midler is nog steeds de idyllische plek uit het begin, maar biedt nu plaats aan meer dan 50 paarden.